Mediji

“Moj kiosk” dobitnik prestižne nagrade

24.06.2014.

Maloprodajni lanac “Moj kiosk” koji se nalazi u sastavu kompanije Centro Štampa Holding dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade Biznis partner, koja je potvrda za izuzetne poslovne rezultate - uvođenje inovativnosti i uspostavljanje svetskih standarda kvaliteta. Dobitnkiku je prestižna nagrada uručena na prigodnoj svečansoti u hotelu Metropol Palace kojoj su prisustvovali ostali laureati, brojni poslovni partneri, ugledni privrednici, predstavnici vlade i članova diplomatskog kora

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade biznis partner, maloprodajna kompanija “Moj kiosk” nalazi se u okviru Kompanije Centro Štampa Holding, nastale fuzionisanjem nekadašnje Future plus i Štampa sistema. Ta kompaija danas zapošljava 3.500 ljudi što je svrstava u prvih pet privatnih preduzeća po broju zaposlenih i u jednu od najvećih kompanija u Srbiji.

Za nepune tri godine i uz velike investicije, mnogo truda, rada i napora postignut je ogroman uspeh i spašene su dve kompanije Štampa sistem i Futura plus koje su bile na rubu propasti. Futura plus je prva kompanija u Srbiji koja je izašla iz stečaja. U tom periodu sačuvana su radna mesta i obezbeđena je izvesnost za radnike i njihove porodice, više od 2.500 hiljade poslovnih partnera dobilo je pouzdanog i stabilnog partnera. Do sada je u ovu kompaniju investirano preko 30 miliona evra, naročito u novi informacioni sistem, sopstvenu logistiku, distributivnu i veleprodajnu kompaniju, nove segmente poslovanja, a unapređeni su i procesi i upravljanje i uvedeni novi proizvodi i usluge.

Brend “Moj kiosk” predstavlja novi početak poslovanja kompanije i predstavlja spoj tradicije duge više od 60 godina i savremenog i inovativnog pristupa poslovanju i predstavlja pečat novog kvaliteta. Moderni kiosci koji su postali svojevrsni ukras ulica većih srpskih gradova, postavili su nove svetske standarde i rezultat su ogromnog iskustva, posvećenosti, neverovatnog entuzijazma i timskog rada stručnjaka koji su gotovo godinu dana radili na ovom projektu. Novi izgled prodajnih objekata “Moj kiosk” podrazumeva unapređenu funkcionalnost objekata, veću dostupnost širokog asortimana proizvoda na malom prostoru.

Vizija kompanije je da novi model kioska bude funkcionalno, ali i prijatno i zanimljivo mesto za kupovinu gde će potrošači koji žive ili rade u blizini moći da započnu svoj dan ili da naprave kratak predah uz ljubazno osoblje i prijateljsku komunikaciju.

Centro štampa holding “Moj kiosk” je postavio kompaniju na put uspešnih savremenih poslovnih sistema sa evropski koncipiranim načinom distribucije štampe, cigareta, elektronskih dopuna i ostalih proizvoda i usluga. Sa druge strane ovo znači izvesnost i priliku da se kompanija stabilizuje i pozicionira kao dugoročno pouzdan partner što istovremeno otvara i mogućnost njenog razvoja i prosperiteta.

Kompanija Centro Štampa Holding je svojim poslovanjem kontinuirano daje nemerljiv doprinos uređivanju tržišta akcizne robe i štampanih medija što se direktno odražava na smanjenje sive ekonomije, crnog tržišta i ubiranje poreza od delatnosti u ovoj specifičnoj oblasti poslovanja. Za samo dve godine, kompanija je uspela da svede gubitke iz tekućeg poslovanja sa 13 miliona evra u 2011. godini na šest miliona evra u 2012. godini, dok je 2013. godina zаvršena pozitivnim poslovnim rezultatom. U prethodnoj godini kompanija je državi platila gotovo 12 miliona evra poreza.

Izvor: http://www.e-novine.com/srbija/vesti/105456-Moj-kiosk-dobitnik-prestine-nagrade.html